Meefinancieren

De bouwkosten kun je in de hypotheek meefinancieren. Deze worden in het bouwdepot geplaatst. Ga je van start met de verbouwing? Dan ontvang je de gemaakte kosten vanuit het bouwdepot. Voor het bouwdepot gelden een aantal voorwaarden, bij de veel gestelde vragen lees je er meer over.

Download hier het bouwdepot formulier

veelgestelde vragen

€ 10.000

€ 500.000 en maximaal 25% van de marktwaarde

6 maanden, de looptijd van een bouwdepot bij een renovatie is niet te verlengen

Wanneer je een factuur wil laten uitbetalen uit je bouwdepot, vul dan ons declaratieformulier in, en stuur deze samen met foto’s van de gerealiseerde verbouwing en de betreffende facturen naar mutaties@solidbriq.nl. Het bouwdepotformulier kun je hier downloaden. Let op: je kunt alleen bedragen vanaf € 10.000 declareren

Nee, een aanbetaling kan niet worden gedeclareerd. Alleen gerealiseerde verbouwingen kunnen worden gedeclareerd.

De eenmalige kosten van het bouwdepot bij een renovatie / verbouwing bedragen € 500.

Waarom verduurzamen?

Een stijging in waarde en tevreden huurders

Door te verduurzamen zorg je ervoor dat het pand niet alleen in waarde stijgt maar ook dat de huurders tevreden zijn met hun wooncomfort. En dat de energielasten beter betaalbaar zijn voor jouw huurders. Een tevreden huurder is tenslotte een goede huurder.

Investeren in duurzaamheid kan ook nog andere voordelen voor jou hebben

Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om een sociale huurwoning naar de vrije sector over te zetten doordat er meer punten van toepassing zijn als gevolg van een beter energielabel. Genoeg redenen dus om je huurwoning te verduurzamen, ook al is dit (nog) niet verplicht.