Zo ontstond SolidBriQ

Het was in 2020 dat 4 ervaren ondernemers SolidBriQ opstartten. Volledig vanuit het perspectief van de belegger, ontwikkelden Calvin Davies, Gerard Schalk, Frank Hermens en Jeroen Walhout hun visie achter SolidBriQ. Ieder met zijn eigen specialisatie, ervaringen en kennis. En die ideeën werden gebundeld in een waardevolle PowerPoint. Het resultaat? Een unieke vastgoed financier in Nederland die meebeweegt, iedere situatie individueel bekijkt, flexibel is en er voor zorgt dat je de controle over je eigen portefeuille behoudt.

Het team

SolidBriQ bestaat uit een klein en hecht team. Ieder met een unieke achtergrond, opleidingen en ervaringen. Naast dat we allemaal verschillend zijn, hebben we zeker één ding gemeen: we zijn allemaal trots op hoe ver SolidBriQ al is gekomen met ons teamwork! Samen zijn wij betrokken bij elk project en kun je uitgaan van een deskundige en betrouwbare afhandeling. Door de deskundigheid en de duidelijke processen is het makkelijk voor ons om de snelheid erin te houden. Beslissingen worden direct genomen en een overleg is zo geregeld.

We ondernemen veel samen, dus je kunt ons zomaar tegenkomen bij een lekker restaurant of op een gezellige terras. Wil je een kennismaking niet aan toeval overlaten? Maak een afspraak en kom eens langs bij SolidBriQ! Je vindt in ons in The Rise op de 8ste verdieping, aan de Dr. Hub van Doorneweg 195 in Tilburg. Tot snel!

Altijd de beste oplossing

Wij denken in oplossingen en gaan op een innovatieve wijze te werk met als doel: flexibiliteit voor beleggers, voorspelbaarheid en deskundigheid. Voor financieel adviseurs, beleggers en ondernemers is SolidBriQ een betrouwbare vastgoedfinancier. En omdat wij een ander, fris én ondernemend perspectief bieden in combinatie met een voorspelbaar, snel én persoonlijk proces, zijn wij in staat continuïteit te bieden in een tijd van onzekerheid.

Maak kennis met “The Four Guys”

Jeroen Walhout

Samenwonend met zijn vrouw en 2 kinderen in Tilburg, is hij 1 van de oprichters van SolidBriQ. Na eerder succesvol verschillende bedrijven te hebben opgericht, is SolidBriQ alweer het 6de bedrijf waarbij Jeroen betrokken is vanaf de oprichting. Gegroeid van adviseur naar service provider tot nu uiteindelijk zelf geldverstrekker. Omdat Jeroen zelf ook ooit begon als adviseur, weet hij als geen ander hoe geldverstrekking beter kan en wat de toegevoegde waarde is van een goede adviseur in het financieringsproces. Met SolidBriQ heeft Jeroen zijn doel bereikt: financieringen aanbieden in de markt die het verschil kunnen maken. Dat zie je dus ook terug in de onderscheidende producten en in het financieringsproces van SolidBriQ, waarbij er altijd ruimte is voor maatwerk.

Calvin Davies

Opgegroeid in Warwickshire, centraal Engeland, zag hij zijn vader een succesvol bedrijf opbouwen. Hij ging aan de slag bij de grootste banken en verzekeringsmaatschappijen in zowel Nederland als in de UK. Na meer dan 30 jaar ervaring werd het tijd voor een volgende stap. Hij zag zijn kans om SolidBriQ mee op te starten en hierbij ook zijn ondernemerschap. Naast een diepgewortelde waardering voor de toewijding en expertise van de rest van het SolidBriQ-team, meent Calvin dat zijn betrokkenheid hem de mogelijkheid heeft gegeven om een link te leggen tussen het ondernemende voorbeeld van zijn vader en zijn eigen carrière in de financiële wereld.

Gerard Schalk

Met een bachelor in bouwmanagement en een master of science in bedrijfskunde op zak begint de bouw van Gerard aan zijn ervaring en kunde in deze sector. Adviseren, waarderingen en analyseren in commerciële vastgoed maakt hij eigen in de 22 jaar ervaring. Door zijn dubbele rol als Senior Portfolio Manager voor Commercial Real Estate Finance én leidinggevende aan het binnenlandse Portfolio Analytics-team bij de Rabobank ontwikkelt hij zich als ervaringsdeskundige wat een goede formule bleek te zijn voor SolidBriQ. Wist je dat Gerard lid is van RICS?

Frank Hermens

Met 25 jaar ervaring in zakelijke kredietverlening, hefboomfinanciering, vermogensbeheer, bedrijfsovername en herstructureringen voor grote spelers zoals ING bank, KPMG, Rabobank International en NN Investment Partners weet hij als geen ander hoe de financiële bedrijfsstructuur eruit moet zien. Dat in combinatie met zijn ervaring in de private sector waar hij namens individuelen werkzaam was in de vastgoed ontwikkeling, privé vermogen en BTL portfolio investeringen, bleek dit dé combinatie te zijn voor een succes bij SolidBriQ.