Architect van je portefeuille

Hypotheek die met je meebeweegt

Wil je een hypotheek van BV naar Privé herstructureren? Meenemen naar een andere woning? Of de hypotheek verhogen voor extra financiële ruimte? Met een hypotheek van SolidBriQ beschik jij over deze mogelijkheden. De doorgeefregeling geeft jou bijvoorbeeld de mogelijkheid om de hypotheek van Privé naar je bedrijf te verhuizen, of vice versa. Met behoud van je bestaande gunstige rente!

Wat je plan ook is, het is een geruststellende gedachte dat je hypotheek met je meegroeit en ook in de toekomst bij je past. Dit alles met behoud van gunstige rentes en voorwaarden.

Overwaarde opnemen als extra hypotheek?

Voor bestaande klanten kunnen wij ook een garantie geven dat jij de overwaarde kan opnemen als extra hypotheek, zonder dat je daarvoor extra documenten hoeft aan te leveren. Je kunt het direct opnemen, of niet. Aan jou de keus. Wil je weten of jij hier ook voor in aanmerking komt?

veelgestelde vragen

Ja dat is mogelijk. Per kalenderjaar mag je 10% boetevrij aflossen. Ga je meer aflossen? Dan kunnen wij een boete in rekening brengen. Er zijn 2 boetesoorten die wij hanteren: 1.) een eventuele boete voor het gemis aan rente inkomsten; hoe deze boete wordt berekend kun je teruglezen in onze algemene voorwaarden en 2.) een anti-speculatie boete wanneer er binnen 3 jaar na aangaan van de lening wordt afgelost. De hoogte van de anti-speculatie boete is 3% in het eerste jaar, 2% in het tweede jaar en 1% bij een aflossing gedurende het derde jaar.

Ja, tussentijds verhogen kan onder voorwaarden. Dit kan door een opname te doen onder de bestaande hypothecaire inschrijving als:

  • je vooraf een hogere inschrijving hebt gedaan en er sprake is van extra financieringsruimte doordat er ten tijde van het aangaan van de hypotheek geen sprake was van een maximale financiering en/of de marktwaarde van het onderpand is gestegen, of
  • je tussentijds hebt afgelost op de hypotheek.

De totale verstrekking na de opname onder verhoogde inschrijving kan nooit meer dan 80% LTV bedragen bij verhuurde woningen en nooit meer dan 60% LTV bij commercieel vastgoed

Nadat je hypotheek bij de notaris is gepasseerd, ontvang je van ons inlogcodes voor je klantportaal. Hierop kan je details van je hypotheek terugzien, zoals de actuele hoofdsom, het volgende termijnbedrag of de rente. Ook kun je hier wijzigingen van jouw situatie doorgeven, bijvoorbeeld een adreswijziging.