Financiële ruimte nodig?

Alle adviseurs in het netwerk van SolidBriQ zijn niet alleen goed gekwalificeerd, ze zijn ook nog eens heel bekend met onze producten. Dat onze propositie unieke eigenschappen heeft die naadloos aansluiten bij de vastgoedbelegger van vandaag en morgen, is bij hen bekend.

Zij werken ook samen met andere vastgoed financierders op de markt en weten dus exact bij welke partij jij het het beste thuishoort. Dat je uiteindelijk bij SolidBriQ uitkomt, zal ons niet verrassen. De adviseurs uit ons netwerk zijn actief door heel Nederland, hebben kennis van de regio en alle tijd om jou te adviseren.

zoek adviseur / taxateur

Vind een adviseur of taxateur die samenwerkt met SolidBriQ, bij jou in de buurt.

Nu zoeken

Extra cashflow via 2 manieren

Een hoge hypotheek, lage eigen inleg

Je financiert bij SolidBriQ tot wel 85% van de waarde van het pand, je eigen inleg is dus laag. Hierdoor is er meer ruimte om nog een woning aan te kopen, de huidige te verduurzamen of te verbouwen.

Ben je al eigenaar van een pand? Dan is de overwaarde opnemen ook een optie!

Lees er meer over in het artikel over het hefboomeffect in vastgoed.

Lage maandlasten, meer overhouden

Je kunt tot wel 75% aflossingsvrij bij SolidBriQ lenen. Je betaalt daarover dus alleen de rente. Zo blijven de maandlasten laag in verhouding met de huurinkomsten. Deze inkomsten kunnen dan weer geherinvesteerd worden.

Meer dan 75% aflossingsvrij lenen? Dat kan, wat je meer leent moet je dan wel aflossen. Hier mag je bij SolidBriQ 12 jaar over doen.

Kortom, je bent bij SolidBriQ altijd verzekerd van lage maandlasten.

veelgestelde vragen

Ja dat kan, maar is afhankelijk van de wijziging. Wil je minder aflossen? Dan is het van belang dat de verhouding tussen de hypotheek en de actuele marktwaarde (LTV: Loan to Value) dit toelaat. De kosten voor het aanpassen van de periodieke aflossing bedragen € 350.

Ja dat is mogelijk maar is wel onder voorbehoud van acceptatie. Je hoeft niet opnieuw naar de notaris, maar de opname wordt bij goedkeuring wel in een apart leningdeel geregistreerd. De kosten voor het verhogen van de hypotheek bedragen € 350.

Ja, tussentijds verhogen kan onder voorwaarden. Dit kan door een opname te doen onder de bestaande hypothecaire inschrijving als:

  • je vooraf een hogere inschrijving hebt gedaan en er sprake is van extra financieringsruimte doordat er ten tijde van het aangaan van de hypotheek geen sprake was van een maximale financiering en/of de marktwaarde van het onderpand is gestegen, of
  • je tussentijds hebt afgelost op de hypotheek.

De totale verstrekking na de opname onder verhoogde inschrijving kan nooit meer dan 80% LTV bedragen.

Nee, gelden die worden vrijgemaakt bij een herfinanciering dienen altijd voor zakelijke doeleinden te worden aangewend. Denk dan bijvoorbeeld aan het uitbreiden of verbeteren van je vastgoedportefeuille.

Bij SolidBriQ heb je een keuze uit 2 verschillende aflossingsvormen, te weten: annuïtair en lineair. Bij een annuïtaire lening blijven de maandlasten gelijk en wordt er in het begin minder afgelost. Bij een lineaire aflossing is het maandbedrag bij aanvang hoger, maar daalt deze iedere maand, omdat het aflossingsbedrag per maand gelijk blijft.

Je kunt bij SolidBriQ standaard tot 75% LTV aflossingsvrij lenen. Alles boven de 75% LTV moet lineair of annuïtair worden afgelost in 12 jaar. Door het hoge aflossingsvrije percentage en lage aflossingsverplichting creëer je meer vrije cashflow voor een volgende aankoop. Natuurlijk mag meer aflossen ook.