Financiële ruimte nodig?

Een hoge hypotheek, lage eigen inleg

Je financiert bij SolidBriQ tot wel 85% van de waarde van der verhuurde woning, je eigen inleg is dus laag. Hierdoor is er meer ruimte om nog een woning aan te kopen, de huidige te verduurzamen of te verbouwen.

Commercieel vastgoed financier je bij SolidBriQ tot wel 60% van de waarde.

Ben je al eigenaar van een pand? Dan is de overwaarde opnemen ook een optie!

Lage maandlasten, meer overhouden

Je kunt tot wel 75% van de waarde van de verhuurde woning aflossingsvrij bij lenen. Je betaalt daarover dus alleen de rente. Zo blijven de maandlasten laag in verhouding met de huurinkomsten. Deze inkomsten kunnen dan weer geherinvesteerd worden.

Meer dan 75% aflossingsvrij lenen? Dat kan, wat je meer leent moet je dan wel aflossen. Hier mag je bij SolidBriQ 12 jaar over doen. In geval van commercieel vastgoed kun je tot wel 100% van de financiering aflossingsvrij lenen.

Kortom, je bent bij SolidBriQ altijd verzekerd van lage maandlasten.

zoek adviseur / taxateur

Vind een adviseur of taxateur die samenwerkt met SolidBriQ, bij jou in de buurt.

Nu zoeken

veelgestelde vragen

Ja dat kan, maar is afhankelijk van de wijziging. Wil je minder aflossen? Dan is het van belang dat de verhouding tussen de hypotheek en de actuele marktwaarde (LTV: Loan to Value) dit toelaat. De kosten voor het aanpassen van de periodieke aflossing bedragen € 350.

Ja dat is mogelijk maar is wel onder voorbehoud van acceptatie. Je hoeft niet opnieuw naar de notaris, maar de opname wordt bij goedkeuring wel in een apart leningdeel geregistreerd. De kosten voor het verhogen van de hypotheek bedragen € 350.

Ja, tussentijds verhogen kan onder voorwaarden. Dit kan door een opname te doen onder de bestaande hypothecaire inschrijving als:

  • je vooraf een hogere inschrijving hebt gedaan en er sprake is van extra financieringsruimte doordat er ten tijde van het aangaan van de hypotheek geen sprake was van een maximale financiering en/of de marktwaarde van het onderpand is gestegen, of
  • je tussentijds hebt afgelost op de hypotheek.

De totale verstrekking na de opname onder verhoogde inschrijving kan nooit meer dan 80% LTV bedragen bij verhuurde woningen en nooit meer dan 60% LTV bij commercieel vastgoed

Nee, gelden die worden vrijgemaakt bij een herfinanciering dienen altijd voor zakelijke doeleinden te worden aangewend. Denk dan bijvoorbeeld aan het uitbreiden of verbeteren van je vastgoedportefeuille.

Bij SolidBriQ heb je een keuze uit 2 verschillende aflossingsvormen, te weten: annuïtair en lineair. Bij een annuïtaire lening blijven de maandlasten gelijk en wordt er in het begin minder afgelost. Bij een lineaire aflossing is het maandbedrag bij aanvang hoger, maar daalt deze iedere maand, omdat het aflossingsbedrag per maand gelijk blijft.

Je kunt bij SolidBriQ standaard tot 75% LTV aflossingsvrij lenen bij de financiering van een verhuurde woning. Alles boven de 75% LTV moet lineair of annuïtair worden afgelost in 12 jaar. In geval van commercieel vastgoed geldt een maximum van 60% LTV (afhankelijk van het type vastgoed). Door het hoge aflossingsvrije percentage en lage aflossingsverplichting creëer je meer vrije cashflow voor een volgende aankoop. Natuurlijk mag meer aflossen ook.