Duidelijkheid in een rap tempo

Na je eerste gesprekken met een adviseur ontvangen wij vanuit hem of haar de hypotheekaanvraag voor jouw financiering. Past het? Geweldig, dan ontvang je een renteaanbod. Past het niet? Niet getreurd. We kijken graag hoe we het wél passend kunnen maken. Natuurlijk kennen wij ook grenzen: wat niet kan, kan niet. Onze richtlijnen zijn duidelijk; of deze nu voor de gewone zaken zijn of voor een uniek project. Wij zorgen voor een financiering op maat in een snel tempo.

stappenproces

1.

Aanvragen

Via jouw adviseur ontvangen wij de aanvraag met daarin een financieringsplan.

2.

Op maat gemaakt

Past het financieringsplan niet? Dan kijken we of we het wél passend kunnen maken.

3.

Ontvang je eerste voorstel

Wij sturen het renteaanbod naar je adviseur zodat je de nodige uitleg krijgt en snel duidelijkheid hebt.

4.

Benodigde documenten

Samen met het voorstel sturen we een lijst met documenten die wij nodig hebben om jouw aanvraag te beoordelen.

5.

Je bent er bijna..

Wanneer we alles hebben ontvangen, zullen wij dit beoordelen en maken we de definitieve offerte op. Is de offerte akkoord? Dan kan deze getekend worden.

6.

Nog even naar de notaris

Wij maken de gelden over naar de notaris. Je kunt nu een afspraak maken met de notaris om de hypotheekakte te ondertekenen. Ga van start met jouw project!

Wil je adviseur worden bij SolidBriQ?

Sluit je dan aan! Vult ons contactformulier in.

veelgestelde vragen

Dat hangt af van heel veel factoren. Allereerst is de omvang en complexiteit van de aanvraag van belang. Een aanvraag met veel onderpanden en een complexe structuur duurt nu eenmaal langer om te behandelen dan een aanvraag met 1 onderpand en 1 privé persoon als aanvrager. Daarnaast is het belangrijk hoe snel het proces wordt doorlopen. Worden alle gevraagde documenten direct en in 1x correct aangeleverd? En zijn wij in staat om het dossier na ontvangst van de documenten direct op te pakken? Dan kan een dossier binnen een paar dagen bij de notaris liggen.

Hoe sneller je de benodigde informatie via jouw adviseur bij ons aanlevert, hoe sneller je een antwoord van ons kan verwachten. Meestal zorgt de taxatie voor de grootste vertraging in een dossier. Moet de taxatie nog uitgevoerd worden? Dan kun je het proces versnellen door de taxateur alvast de opdracht te verstrekken voor een taxatie. Op de pagina Adviseurs & Taxateurs kun je een lijst vinden van de taxateurs die voor ons mogen taxeren.

Wanneer wij een renteaanbod uitbrengen, staat de rente voor 90 dagen vast. Je hebt gerekend vanaf die datum dus 90 dagen om de hypotheek te passeren bij de notaris. Maar let op: hou er wel rekening mee dat wij ook tijd nodig hebben om documenten te verwerken en gelden naar de notaris te versturen.

Soms kan het wel eens voorkomen dat wij een beslissing nemen over jouw aanvraag, waar je het niet mee eens bent. Bijvoorbeeld omdat wij besluiten uw aanvraag af te wijzen. Of omdat wij een gewijzigd voorstel doen ten opzichte van wat je hebt aangevraagd. Als wij afwijken van hetgeen is aangevraagd, zullen wij onze beslissing altijd toelichten naar jouw adviseur. Via diezelfde adviseur kun je ons ook jouw motivatie laten weten waarom je het niet eens bent met onze beslissing. Met die motivatie kunnen wij onze eerder genomen beslissing heroverwegen.