Een populaire keuze

Zie jij ook een stijgende lijn in populariteit in deze markt? Voor short-stay en long-stay projecten kan SolidBriQ passende financiering aanbieden. Let op, er moet wel sprake zijn van een woonbestemming. Hospitality service is hierin niet toegestaan. Hiermee bedoelen we bijvoorbeeld een hotelkamer (geen woonbestemming) of B&B (hospitality waar de bezoeker niet zelfvoorzienend kan zijn).

Benieuwd of wij jouw pand met short-stay of long-stay verhuur kunnen financieren?

Neem dan contact op met een adviseur uit ons netwerk.

veelgestelde vragen

SolidBriQ financiert panden met een long-stay/short-stay vergunning (UniQ rente van toepassing). Het onderpand dient te beschikken over een woonbestemming en moet ook geschikt zijn voor reguliere, lange termijn verhuur. Hospitality services zijn niet toegestaan (hotels en bed&breakfast zijn dus uitgesloten). Indien long-stay/short-stay verhuur gecombineerd gaat met kamerverhuur, zijn ook de bepalingen van kamerverhuur van toepassing.

Het is mogelijk om een recreatiewoning bij SolidBriQ te financieren. Deze aanvragen worden wel altijd door ons apart behandeld. De belangrijkste uitgangspunten die wij hanteren zijn:

  • De woning dien aard en nagelvast, opgetrokken uit steen te zijn en op eigen grond te staan (geen chalets)
  • Maximale hoofdsom per woning bedraagt € 150.000 met een maximum van 60% van de marktwaarde

  • De taxateur wordt door SolidBriQ bepaald

De marktwaarde van het onderpand dient door de taxateur te worden bepaald op basis van lange termijn verhuur aan een regulier huishouden. Ook voor de huurinkomsten die gebruikt worden bij de ICR-berekening wordt de huur die bij verhuur aan een regulier huishouden zou worden verkregen, als uitgangspunt genomen. De ICR-berekening is de verhouding tussen de huur en de rente die je moet betalen.