SolidBriQ Overstap Service

Overstappen zonder gedoe

De SolidBriQ Overstap Service is een innovatieve oplossing waarmee jij eenvoudig en voordelig je hypotheek van een verhuurde woning (BTL) kan voortzetten bij SolidBriQ. Meestal wordt het overstappen actueel wanneer jij het renteverlengingsvoorstel van je huidige bank hebt ontvangen. Als het voorstel tegenvalt en je bij SolidBriQ beter uit bent – en die kans is heel groot – heb je vaak weinig tijd om over te stappen. En het overstappen naar een andere financier is nogal een gedoe: het vergt vaak veel tijd en brengt ook de nodige kosten met zich mee. Daardoor blijven vastgoedbeleggers vaak bij hun huidige financier. Ook al zijn er elders aantrekkelijkere rentes, lagere aflossingseisen en/of betere voorwaarden te krijgen.

Dankzij de SolidBriQ Overstap Service is dit verleden tijd! SolidBriQ neemt namelijk de kosten van de taxatie, notaris en financieel adviseur voor haar rekening. En we bieden ook nog eens een extra aantrekkelijke rente aan. Daarnaast kan een nieuwe hypotheek ook nog eens snel geregeld zijn omdat er geen fysieke taxatie nodig is. Kortom, het overstappen naar SolidBriQ is voordeliger en eenvoudiger dan ooit tevoren.

Wist je dat?

Je ondanks de sterk gestegen rente toch meer kunt lenen bij SolidBriQ? Door een rentekorting te kopen – die je trouwens mee mag financieren in je nieuwe hypotheek – krijg je een lager rentepercentage. En zijn je maandlasten dus ook lager. Zo kun je jouw hypotheek betaalbaar houden. En in veel gevallen meer lenen dan bij een andere bank.

Dus zit je klem bij je huidige bank? Stap dan over naar SolidBriQ!

De SolidBriQ Overstap Service in detail 

De belangrijkste kenmerken en voorwaarden voor de SolidBriQ Overstap Service zijn: 

 • Geen nieuwe taxatie nodig als jouw nieuwe hypotheek bij SolidBriQ niet hoger is dan 65% van de marktwaarde. Dat scheelt tijd én geld! 
 • Een aantrekkelijke vergoeding om de kosten van het overstappen te verlagen. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de gekozen rentevaste periode: 

  • 0,75% bij 5 jaar vast of langer 
  • 0,30% bij 3 jaar vast en 3+2 jaar vast (Solid-BreaQ rente) 
  • Geen vergoeding bij korter dan 3 jaar vast 
 • De vermelde vergoedingen gelden voor nieuwe aanvragen met ingang van 15 april 2024. Het percentage wordt berekend over jouw oude hypotheek, met een maximum van je nieuwe hypotheek bij SolidBriQ. 
 • De vergoeding wordt overgemaakt door SolidBriQ aan jouw adviseur. Jouw adviseur kan hiermee zijn/haar advieskosten verlagen en dus de kosten van overstappen beperken. 
 • Liever een nog lagere rente? Dan kun je de vergoeding ook inruilen voor een extra rentekorting! Vraag je adviseur naar de mogelijkheden. 

Tijdelijke korting

Ter introductie van onze nieuwe SolidBriQ Overstap Service hebben wij een Last Minute Deal 0,20% extra rentekorting.
Deze Last Minute Deal geldt t/m 21 april 2024 voor alle nieuwe SolidBriQ Overstap Service aanvragen die door ons worden ontvangen.

Een gesprek is zo gepland

Bij SolidBriQ begrijpen we dat elke vastgoedbelegger uniek is. Daarom bieden we ook financieringsoplossingen op maat. Komt jouw vastgoedproject in aanmerking voor een financiering bij SolidBriQ? Bespreek het met je adviseur of één van onze deskundige collega’s, te bereiken op 085-820000. Of stuur een mail naar voorbespreken@solidbriq.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.