Van bankier tot financiële vernieuwer

Wouter, de man achter Wouter van der Putten Financiële Dienstverlening. Met een glimlach en een bak vol ervaring is hij al meer dan een decennium actief in het financiële landschap. In de straten van Haarlem en ook regelmatig in Sibculo heeft Wouter een kleurrijke financiële reis doorgemaakt. Zijn carrière begon als bankier bij de destijds nog hetende ABN Bank in 1982, en na 12 jaar als zakelijk accountmanager te hebben gewerkt, besloot Wouter in 2013 zijn eigen weg te gaan. Tegenwoordig is hij een gepassioneerde expert in het creëren en begeleiden van financieringsvraagstukken voor MKB en vastgoed. Met zijn scherpe inzicht en toewijding aan klantrelaties blijft Wouter een voorbeeld van succesvolle vernieuwing in de financiële wereld.

Terwijl hij zijn stempel drukt op de financiële wereld, weet hij ook dat het leven meer is dan alleen cijfers en contracten. Buiten zijn dynamische carrière als financieringsspecialist vindt Wouter zijn vreugde in het gezinsleven. Als liefhebbende echtgenoot en trotse vader van twee, koestert hij de kostbare momenten die hij deelt met zijn gezin. Van het verkennen van de buitenlucht tot het creëren van blijvende herinneringen, Wouter begrijpt de waarde van het in balans houden van werk en privé.

Wat is jouw drijfveer?

Wouter’s drijfveren zijn helder en vastberaden. Hij streeft naar niets minder dan een volledig gefinancierde oplossing voor elke aanvraag die zijn pad kruist. “Ik ga tot het gaatje,” benadrukt Wouter, en dit is geen loze uitspraak. Hij is vastbesloten om elke financieringsvraag grondig te beoordelen voordat hij actie onderneemt. Wanneer hij ervan overtuigd is dat een financieringsvraag haalbaar is, rust hij niet voordat hij het gewenste resultaat heeft bereikt. In plaats van zijn aanvragen naar tientallen financiers te verspreiden, richt hij zich op diegenen die het beste bij de situatie passen. “Waarom zou ik bij vijf partijen indienen als één de juiste is?” aldus Wouter. Zijn doel is duidelijk: gerichte aanvragen indienen en die afsluiten. Klanttevredenheid is zijn kompas. “Een ‘happy customer’ die terugkomt en mijn ambassadeur wordt,”. Wouter begrijpt dat een goede zakelijke relatie niet alleen resulteert in tevreden klanten, maar ook in mond-tot-mondreclame die goud waard is.

Wat maakt Wouter anders dan de rest?

Zijn expertise: helderheid, snelheid en klantgerichtheid. Iets waar wij bij SolidBriQ onszelf maar al te goed in herkennen, en wat deze samenwerking ook zo goed maakt. Wouter’s reputatie berust op zijn vermogen om alles uit handen te nemen en snel te reageren. Voor hem draait het om tijdig actie nemen en goed voorbereidend werk. Door vooraf de juiste documenten te verzamelen en een duidelijk financieringsplan op te stellen, stroomlijnt hij het hele proces. Daarbij komt dat hij een begeleidende financieringsmemo opzet die het doel heeft om het beoordelingsproces voor de financier te verbeteren, waardoor het beoordelen voor de financier prettiger en makkelijker wordt. Niet geheel onbelangrijk is dat er een schappelijke vergoeding tegenover staat. Deze vergoeding is niet gebaseerd op een percentage of promillage van de hoofdsom, maar eerder op de tijdsbesteding en complexiteit van het werk.

¨Ik kijk naar hetgeen het beste past bij de klant, ook kijkend naar de verdere ambities en kijk dus niet wat makkelijk is.¨

Maar wat Wouter ook echt onderscheidt, is zijn toewijding aan klantrelaties. Hij begrijpt niet alleen de cijfers, maar ook het verhaal achter elke aanvraag. Hierdoor bouwt hij vertrouwen op bij financiers en versnelt hij het goedkeuringsproces.

Een succesvolle samenwerking met SolidBriQ: innovatie en efficiëntie

De samenwerking met SolidBriQ heeft Wouter volledig tevreden gesteld. Hij waardeert de mogelijkheid om complexere cases vooraf te bespreken, dankzij de directe communicatie met het team, waaronder Joep en Dirk. Dit heeft geleid tot minder of zelfs geen problemen bij de indiening van financieringsaanvragen.

¨Ik was de eerste adviseur die een hypotheek deed via SolidBriQ! En inmiddels zijn er behoorlijk wat hypotheken gesloten. Dusdanig dat ik een “zilveren” adviseur ben (overigens ook redelijk mijn haarkleur!).¨

Wat Wouter vooral opvalt, is de creativiteit en vernieuwing die SolidBriQ met zich meebrengt. In een branche waar andere financiers soms vastzitten in conventies, brengt SolidBriQ frisse en effectieve oplossingen naar voren die het verschil maken. Wouter heeft het gevoel dat hij met SolidBriQ een partner heeft die zich onderscheidt door hun innovatieve aanpak en actieve betrokkenheid bij de markt.

Een duidelijk onderscheidend kenmerk van SolidBriQ is volgens Wouter hun actieve aanpak en voortdurende initiatieven om financieringsmogelijkheden uit te breiden. Terwijl andere financiers soms stilstaan, blijft SolidBriQ een bruisende kracht met vernieuwende en waardevolle mogelijkheden in de markt.

De toekomst in het vizier

Wat brengt de toekomst voor Wouter en zijn onderneming? “Overleven,” zegt Wouter met een knipoog. Hij erkent de uitdagingen van de huidige economische omstandigheden en overheidsmaatregelen, maar zijn vastberadenheid om zijn klanten van dienst te zijn, blijft onverminderd. Zowel zakelijk als persoonlijk streeft hij ernaar om een gezonde balans te vinden tussen succes, gezondheid en geluk.

Met een glimlach op zijn gezicht deelt Wouter nog een persoonlijk doel: “Een camperreis maken langs de Europese kusten en een paar bergtoppen bewandelen.” Zo zien we maar dat hij niet alleen in zaken, maar ook in het leven zelf zijn grenzen blijft verleggen.

Kom in contact met Wouter van der Putten

Ben je op zoek naar een adviseur die jouw financieringsaanvraag kan begeleiden, neem gerust contact op met Wouter van der Putten via 06-36190236