Prijsverschil met een reden

Toen de energieprijzen stegen, zagen we ook de alertheid op energiezuinigheid stijgen. Het prijsverschil tussen een goed geïsoleerd huis en één die minder geïsoleerd is, neemt toe. Dat verduurzaamd ‘hot’ is, komt niet uit de lucht vallen. Dat energieneutraal beter is voor de planeet weten we inmiddels maar het wordt meestal pas echt interessant als het ook scheelt in de portemonnee; en dat doet het zeker. Zo kwam taxatiebedrijf Calcasa met een onderzoek. Zij constateerde dat een gemiddelde woning van 100m2 met energielabel-A bijna 400 m3 minder gas en 300 kWh minder elektriciteit verbruikt dan een woning met energielabel G. Dat kwam in september 2022 neer op zo’n €2.000 (ong. 40%) lagere energiekosten per jaar, het energieplafond daarbij niet meegerekend. Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en de gasprijzen zijn er niet minder om geworden. En dus is het niet raar dat de prijsverschillen steeds groter worden tussen woningen met verschillende energielabels.

De mogelijkheden zijn belangrijk

‘Hoeveel is de bewoner momenteel aan gas en licht kwijt?’ was een vraag die de makelaar voorheen niet snel hoorde, maar die nu niet meer weg te denken is.

Is het pand niet of amper geïsoleerd? Dan wordt er direct naar de mogelijkheden gekeken. Er wordt bekeken of er zonnepanelen kunnen worden geïnstalleerd, een offerte voor nieuwe kozijnen wordt opgevraagd en er wordt overwogen wat nog meer mogelijk is.

Wist je dat?

Bij SolidBriQ hebben we verschillende opties wat betreft duurzaamheid. Neem contact op voor meer informatie.

Neem contact op

Veranderingen op de huizenmarkt

Terwijl we massaal geïnteresseerd zijn in verduurzamen koelt de huizenmarkt vooralsnog af. Vanaf de zomer zien we al dat het aantal bezichtigingen minder is en er over het algemeen geen extreme overbiedingen meer zijn. Huizen staan weer wat langer te koop en de huizenprijzen daalden zelfs met bijna 6% in vergelijking met vorig kwartaal. Naast de stijgende energierekening zien we ook inflatiekosten en een hogere hypotheekrente. Dat deze factoren van invloed zijn zien we terug in de omloop van het kopen van panden.

Verduurzaming financieren doe je met SolidBriQ

Zoals je hebt gelezen in dit artikel, worden zowel huurders als eigenaren blij van een verduurzaamde woning. Het pand stijgt niet alleen in waarde, het wooncomfort van de huurder is ook beter. De financiering voor een verbouwing of renovatie regel je met SolidBriQ. Neem contact met ons op voor meer informatie.