Je hypotheek doorgeven

Oké, laten we het simpel houden. Doorgeven betekent gewoon dat we de hypotheek doorgeven van de ene naar de andere partij. Met een doorgeefregeling heb je de mogelijkheid om bij de overdracht van het onderpand de koper jouw hypotheek, inclusief de bijbehorende rente, over te dragen. Dit kan bijzonder interessant zijn voor de koper als de rente op jouw hypotheek lager is dan de huidige marktrente. In feite vertegenwoordigt jouw hypotheek dan dus een waarde! En kun jij dus geld verdienen aan je hypotheek!

Je hypotheek meenemen

In het geval van de verhuisregeling kun je jouw hypotheek verplaatsen van het ene onderpand naar een ander onderpand dat in jouw eigendom is, terwijl je de bestaande gunstige rentecondities behoudt. Het is dus alsof je jouw hypotheek inpakt en naar een nieuw adres verhuist. En met veel minder rompslomp dan bij het aanvragen van een nieuwe hypotheek!

Hoe verloopt een aanvraag?

We gebruiken de doorgeef- en verhuisregeling als leidraad voor het bouwen aan een sterke relatie met onze klanten. Laten we daarom wat dieper ingaan op wat praktische aspecten. Wij hechten waarde aan transparantie in onze processen. Het is daarom belangrijk om op te merken dat er altijd een volledig acceptatieproces wordt doorlopen als er sprake is van een doorgeef- of verhuisregeling. Hieronder enkele belangrijke aspecten over deze regeling:

  • Acceptatieproces
    Hoewel we streven naar eenvoud, betekent dit niet dat we concessies doen aan kwaliteit. Ons acceptatieproces zorgt ervoor dat zowel het nieuwe onderpand (bij verhuisregeling) als de nieuwe hypotheekgever (bij doorgeefregeling) voldoen aan onze acceptatierichtlijnen. Dit garandeert een solide basis voor alle betrokken partijen. Bekijk deze acceptatierichtlijnen hier.
  • Wat zijn de kosten?
    SolidBriQ rekent een eenmalig bedrag van € 350 plus 0,40% van het mee te nemen of door te geven hypotheekbedrag. Dit bedrag dekt de kosten die wij moeten maken voor de acceptatie en administratie van deze unieke financiële regelingen. Echter, de waarde die onze unieke regelingen voor jou opleveren zijn de investering meer dan waard.

Meer weten?

Ontdek waarom SolidBriQ een nieuwe draai geeft aan vastgoedfinanciering en waarom we denken dat dit de toekomst is. In een wereld vol verandering proberen we samen te groeien. Bij SolidBriQ houden we van een beetje anders denken en bouwen we aan een stevige fundament in het vastgoed landschap.