Wat bedoelen we met meerdere leningdelen?

Dit houdt in dat een financiering kan bestaan uit verschillende leningen, elk met zijn eigen kenmerken zoals rente, aflossing en looptijd. Omdat die verschillende leningen uiteindelijk één financiering vormen, noemen we die verschillende leningen ook wel leningdelen. Zo sluit je dus één financiering af die kan bestaan uit meerdere leningdelen waarbij je ieder leningdeel kan afstemmen op jouw specifieke financieringsbehoefte.

Hoe spreidt je risico met meerdere leningdelen?

En doordat je ieder leningdeel andere specificaties kunt meegeven, kun je ook je risico spreiden. Traditioneel wordt de rente voor de gehele financiering vaak voor een bepaalde periode vastgezet. Stel voor bijvoorbeeld 3 jaar. Over 3 jaar moet je dan opnieuw de rente vastzetten. En als op dat moment de rentes enorm veel hoger liggen, kun je geconfronteerd worden met veel hogere lasten. Wanneer je in dat geval 3 leningdelen zou afsluiten met rentevaste periodes van respectievelijk 1 jaar, 3 jaar en 5 jaar, dan heb je dus iedere 2 jaar een nieuwe renteherziening. Als dan de rente enorm is gestegen, heeft dat alleen invloed op het deel wat op dat moment verloopt.

Je spreidt dus het risico wat een sterk gestegen rente met zich meebrengt. Doordat de rentes voor verschillende periodes vaststaan, lopen deze niet allemaal tegelijkertijd af. Zodra het moment is gekomen dat je gaat verlengen, hoef je niet de hele hoofdsom opnieuw te herfinancieren. Het nadeel van spreiden van risico’s is dat je bij een rentedaling ook meer gedeeltelijk profiteert van die rentedaling.

Meerdere leningdelen uitstekende te combineren met onze andere unieke hypotheekvoorwaarden  

Veel vastgoedbeleggers zetten hun rente vaak vast voor een korte periode. Meestal met het achterliggende gedachte dat ze flexibel willen blijven. Maar dat kun dus ook anders, met meerdere leningdelen. En mocht je tussentijds de woning verkopen terwijld e rente is gestegen? Dan kun je met onze unieke doorgeefregeling die aantrekkelijke rente van de leningdelen die nog langere tijd vast staan, doorgeven aan de koper. Door de hypotheek van SolidBriQ wordt jouw pand dan extra interessant voor de koper.

Ook kun je voor de leningdelen gebruik maken van onze unieke Solid-BreaQ rente. Dat betekent een nog betere spreiding van mogelijke risico’s. En niet te vergeten, bij de Solid-BreaQ rente kan je al na 3 jaar profiteren van een lagere rente als die gedaald is, terwijl je pas hoeft te verlengen na 5 jaar als de rente niet gedaald is.  

Met een financiering met meerdere leningdelen bieden wij maatwerkoplossingen voor vastgoedbeleggers die meer flexibiliteit willen en risico’s willen spreiden.

Waarom SolidBriQ?

  • Onze financieringen met meerdere leningdelen zijn beschikbaar voor zowel bestaande als nieuwe klanten. Bij het aanvragen van een nieuwe financiering kun je kiezen uit meerdere rentelooptijden. Dit geeft flexibiliteit!
  • Of je nu een nieuwe of lopende financieringsaanvraag hebt, onze aangesloten adviseurs in het netwerk van SolidBriQ staan klaar om jou te helpen bij het vinden van de juiste oplossing voor jouw zakelijke financieringsbehoeften. Neem vandaag nog contact op met je adviseur en bespreek de mogelijkheden en hoe een lening met meerdere leningdelen jou kan helpen.
  • Wij kijken naar de lange termijn. Door financieringen op te delen in meerdere leningdelen met elk een eigen rentepercentage en looptijd, kunnen wij een financieringsoplossing bieden die optimaal is afgestemd op jouw cashflow en risicoprofiel.

Neem contact op

Ben je geïnteresseerd in financieringen met meerdere leningdelen van SolidBriQ en wil je meer informatie? Onze adviseurs die zijn aangesloten in het netwerk van SolidBriQ staan voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden en je te helpen bij het vinden van de juiste financieringsoplossing voor jouw bedrijf. Neem contact met ons op via 085 820 0000 of zoek een adviseur bij jou in de buurt. Of het nu gaat om een nieuwe financieringsaanvraag of om het herstructureren van een bestaande financiering. Tot snel!