In het short

Een short-stay accommodatie is een gemeubileerd appartement, studio of huis dat tijdelijk wordt verhuurd aan gasten. Soms is dit een paar dagen, soms weken of maanden. Een populair verblijf onder de zakenreizigers, expats en toeristen. Daarbij komt dat Nederland een populair land is om te bezoeken, niet alleen zakelijk gezien maar ook toeristisch gezien. De short-stay verblijven bieden meer comfort en privacy dan een hotelkamer en zijn vaak voordeliger dan langdurig verblijf in een hotel. Als bezoeker ben je van alle gemakken voorzien.

En nu iets long-er

Een long-stay verblijf is vergelijkbaar met de het short-stay concept, maar dan voor een langere periode. Het biedt gasten de mogelijkheid om zich voor langere tijd te vestigen in een nieuwe omgeving en zijn populair bij expats en studenten die voor langere tijd in een andere stad of land verblijven. Hierdoor kunnen ze zich volledig onderdompelen in de Nederlandse cultuur. Het is ook een aantrekkelijke optie voor mensen die voor hun werk of studie voor een langere periode naar een andere stad of land moeten verhuizen.

Een long-stay verblijf kan variëren van enkele maanden tot zelfs enkele jaren. Het is een ideale optie voor mensen die een meer huiselijke en comfortabele omgeving willen en niet op een hotelkamer willen zitten. In tegenstelling tot short-stay, waarbij mensen meestal op zoek zijn naar een volledig ingerichte accommodatie die ze de nodige comfort en privacy bieden, hebben long-stay gasten ook behoefte aan een goede locatie. Denk hierbij aan werk of studie en hun dagelijkse behoeften, zoals supermarkten, sportscholen, etc.

SolidBriQ je partner in short- en long-stay

Door de jarenlange ervaring en expertise in vastgoedfinanciering kan SolidBriQ jou helpen bij het realiseren van succesvolle short-stay en long-stay projecten. Hoewel de locatie van het pand belangrijk is, is het vooral de daadwerkelijke huurstroom die centraal staat bij het verstrekken van financiering. We baseren onze beslissing op de werkelijke huurinkomsten van het pand, en niet op de potentiële opbrengsten. Doordat SolidBriQ een maatwerkoplossing aanbiedt met goed advies zorg je ervoor dat jouw long of short-stay project een succes wordt. 

Tot slot

Short-stay en long-stay accommodaties zijn in opkomst en bieden een interessante investeringsmogelijkheid voor vastgoedontwikkelaars. Maar let wel even op, de accommodatie moet wel een woonbestemming hebben. Dus geen hotelkamers (want die zijn niet om permanent in te wonen) of bed and breakfasts waar je niet zelf je eten kunt koken. Kortom, alleen plekken waar je echt kunt wonen komen in aanmerking voor financiering. Wil je meer weten hierover? Het ervaren team van SolidBriQ staat altijd klaar om jou te adviseren over de financiering van short-stay en long-stay accommodaties en om samen met jou te werken aan een succesvol project.