Wie is Lisette?

Lisette zit niet graag stil en dat zie je terug in haar opgeknapte pand uit 1902. Dat was een flinke klus maar nu heeft ze een mooi ‘paleis’ voor de komende jaren.

Op haar 30ste liet ze de evenementensector achter zich en maakte ze een carrièreswitch. Intern accountmanager MKB, dat werd – na een interne opleiding – haar nieuwe titel. Daar doet ze het virus op dat financieren heet en ze begint dan haar interesse in die richting te ontwikkelen. Op een gezellige BBQ stelt Jan Meurs de vraag of ze het naar haar zin heeft bij de bank? In alle eerlijkheid moest ze toegeven dat dit niet het geval was. Dat zette Lisette aan het denken: waarom niet? Het gebrek aan persoonlijk contact was het antwoord.

Woonachtig in Goirle in hun prachtig opgeknapte pand uit 1902 maakt Lisette een carrièreswitch op haar 30ste. Bij de Rabobank wordt ze intern opgeleid en start ze haar werkzaamheden als intern accountmanager MKB. Daar doet ze het virus op dat financieren heet en begint ze haar interesse in die richting te ontwikkelen.

Als ze destijds de vraag krijgt of ze het naar haar zin heeft bij de bank moet ze eerlijkheidshalve antwoorden dat dit niet het geval is. Dat zette Lisette aan het denken: waarom niet eigenlijk? Het gebrek aan persoonlijk contact was het antwoord.

Stapelfinancieringen op de kaart

In 2016 maakte ze de overstap naar financieringen en zo startte het pionieren en het op de kaart zetten van Stapelfinancieringen. In de veranderende markt zijn ze op de boot gestapt en samen maken ze nu vele ondernemers blij met een passende financiering. Het is nu 4,5 jaar geleden dat Lisette zich ging focussen op vastgoedfinancieringen. In de afgelopen jaren is deze tak enorm gegroeid. Ook met de verhoogde rente van de afgelopen periode ziet zij nog steeds ondernemers en vastgoedbeleggers die kansen zien. Haar verwachting voor de toekomst? Deze kansen voor ondernemers en vastgoedbeleggers blijven.

Maak kennis met Stapelfinancieringen

Stapelfinancieringen is opgericht in 2015 door Niels Leijten, Jan Meurs en Robbert Boutkan. Eind 2016 is kantoor Rotterdam opgericht. Vanuit deze situatie is de groei verder ingezet. Ondertussen zijn er 3 kantoren: Eindhoven, Rotterdam en Tilburg. Ze zijn dagelijks met 12 personen bezig met financieringsvraagstukken en het up-to-date blijven met betrekking tot de markt. In 2021 is Bas Snels aan boord gekomen als directeur. De groei en strategie van Stapelfinancieringen ligt in zijn handen. De combinatie van financieringen in MKB en vastgoed is een groot pluspunt, veel ondernemers zijn actief in vastgoed en omgekeerd.

Stapelfinancieringen brengt de situatie volledig in kaart en er kan gecombineerd worden om tot de optimale mix te komen. Ze staan bekend als een no-nonsense bedrijf wat werkt op basis van ´no cure no pay´. Bij Stapelfinancieringen zie je niet snel eenvoudige financieringsaanvragen, zij zien altijd een uitdaging ongeacht het traject. ‘Ik durf wel te zeggen dat we 90% van de trajecten die we starten ook positief kunnen afronden’, aldus Lisette.

Lisette: ‘Ik zeg altijd dat wij als Tilburgers elkaar ‘verstaan’ en ik denk dat dat de samenwerking goed samenvat.’ We hebben snelle lijnen en kennen elkaar goed zodat dossiers met een bijzonder karakter eenvoudig te bespreken zijn. Die korte lijnen zorgen ervoor dat iedereen op de hoogte is van ontwikkelingen en daar snel op in kan springen.

UniQ

‘SolidBriQ kan soms net iets meer dan een ander’ geeft Lisette aan. Zo vindt zij het prettig dat ze de mogelijkheid heeft om korting te kunnen geven aan haar klanten en ziet zij veel potentie in de nieuwe producten van SolidBriQ. De renteverlengers gaan voor veel uitdagingen zorgen. Hoe mooi is het dat er een pasklaar product met de scherpste richtlijnen en toegankelijkheid klaarligt via SolidBriQ voor haar klanten? In het afgelopen jaar is vooral gebleken dat Stapelfinancieringen grote portefeuille financieringen op deze manier met scherpe voorwaarden hebben kunnen plaatsen.

‘Jullie hebben naast de ‘standaard’ vastgoedhypotheek tóch nog een bijzondere propositie in de markt. Denk aan de verhuisservice, renteverlenger en de mogelijkheid door maatwerktarief te kunnen bieden.´ En dat zijn belangrijke redenen voor Lisette om met SolidBriQ samen te werken.

Over trots gesproken

Haar grootste drijfveer is om de droom van haar klanten waar te maken. Als ze ziet dat een klant die ze in 2017 heeft gefinancierd nu een grote speler in de branche is, maakt dat haar trots. Dit maakt het verschil in een financieringstraject. Dat SolidBriQ daar een bijdrage aan mag leveren maakt het natuurlijk compleet. Samen met Lisette hebben we al enkele mooie aanvragen behandeld voor zowel herfinancieringen als verlengingen. Dat de samenwerking tussen Stapelfinancieringen en SolidBriQ goed is is duidelijk te zien in een aantal succesvol afgeronde dossiers. Zo zijn er in 2022 ruim 30 succesvolle financieringen afgerond van 15.5 miljoen. De diversiteit binnen deze financieringen valt op, zo zijn er enkele woonhuizen, maar ook combinatiepanden en is er woonruimte voor arbeidsmigranten gefinancierd.

Een doel

Voor het aankomende jaar heeft Lisette als doel om samen met haar collega’s de kansen in de markt te onderzoeken en te benutten. Ze gaat zich persoonlijk verder ontwikkelen en binnen Stapelfinancieringen een strategisch rol invullen door het vastgoedteam verder vorm te geven. Ook wil ze de service voor haar klanten nog verder optimaliseren en ervoor zorgen dat de klanten nóg beter geholpen worden. Wil je meer weten over Lisette of in contact komen met Stapelfinancieren? Neem een kijkje op de website of neem contact op voor meer informatie.

Blijf up-to-date met SolidBriQ

Weten wat er gebeurt in de markt? Plan een adviesgesprek in met een van onze adviseurs om zo jouw portefeuille futureproof te maken. Zij zijn exact op de hoogte van de ontwikkelingen en kunnen je daarbij goed begeleiden.