Gegroeid met wind tegen

Het idee van buy-to-let is dat de huurinkomsten de kosten van de lening en andere uitgaven dekken, terwijl de waarde van het onroerend goed in de loop van de tijd stijgt. Deze markt heeft de afgelopen jaren een stormachtige groei doorgemaakt, maar momenteel kun je de twijfel op de markt merken door de hoge rentetarieven en reguleringen die eraan zitten te komen. De historisch lage rente lokte juist een jaar of vijf geleden veel investeerders naar de woningmarkt. Vooral zij staan nu voor een belangrijke keuze met het oog op de middenhuurregulering en dalende woningprijzen: herfinancieren en doorexploiteren tegen een mogelijk lager rendement, of toch maar verkopen?

Gezonde toekomst met genoeg speling

De buy-to-let-markt lijkt nu volwassener te worden en we zullen een periode van consolidatie in de sector zien. Bij een grote herfinancieringsronde zullen we ook hertaxaties zien. Bij deze ronde wordt de waarde van vastgoed opnieuw beoordeeld, waardoor duidelijk wordt hoeveel de waarde van investeringspanden is gedaald. Als investeerder wordt je daar niet warm of koud van wanneer je een langetermijnvisie hebt.

Investeren met SolidBriQ

De tijd van hoge rendementen is misschien voorbij, maar de verhuurmarkt is en blijft een interessante en rendementvolle investering. Heb jij een brede beleggingshorizon en wil je je financieringen onder één dak brengen? Dat kan bij SolidBriQ. We zetten een plan op maat voor je op dat ook nog eens klaar is voor de toekomst. Meer weten? Neem dan contact met ons op!