De periodes dat arbeidsmigranten in Nederland verblijven zijn erg verschillend, maar in de meeste gevallen is dit een korte periode. Het is hoe dan ook een avontuur voor die persoon om in het buitenland te wonen en werken. Help jij arbeidsmigranten aan een goede huisvesting? Dan zorgen wij voor de financiering!

Waarom verhuren aan arbeidsmigranten?

Door heel Nederland worden woningen verhuurd voor arbeidsmigranten en expats. De meeste arbeidsmigranten hebben een flexibele, kortdurende huisvestingsbehoefte. Ze huren een kamer of voor short-stay. Zij zijn werkzaam in sectoren zoals logistiek, tuinbouw of voedingsindustrie en goed voor de Nederlandse economie. Het beeld dat zij allemaal uit Polen komen kunnen we uit ons hoofd zetten. Zo toonde onderzoeksbureau SEO aan dat de afkomst inmiddels is verdeeld onder vele andere Europese landen. In dit onderzoek komt ook naar voren dat het aantal arbeidsmigranten dat naar Nederland komt nog altijd stijgt. De vraag naar goede huisvesting is daarom groot.

Een fijn thuis

De woningen zijn veelal compleet, zowel de inrichting als de maandelijkse of wekelijkse kosten. Deze woningen zijn dus voorzien van alle gemakken en de verhuurprijzen zijn vaak inclusief gas, water, elektriciteit en internet. Bij het verhuren aan arbeidsmigranten zorg je ervoor dat werknemers een fijn thuis hebben. Zijn de werknemers blij? Dan is de werkgever dat ook! Dit zorgt op de lange termijn voor een goede band met als resultaat dat jouw woningen altijd zijn verhuurd.

De belangrijkste voorwaarden!

De leefomstandigheden moeten goed zijn en de woningen uitgerust met een SNF keurmerk. Dit keurmerk is speciaal voor alle ondernemingen die arbeidsmigranten huisvesten, van vastgoedorganisaties tot de uitzendondernemingen. Een particulier kan ook dit keurmerk behalen voor maximaal een locatie welke bestemd is voor het verhuren aan arbeidsmigranten. Zorg ervoor dat deze werknemers fijn thuiskomen, weten wat ze kunnen verwachten.

De financiering regel je met SolidBriQ

Met een financiering van SolidBriQ krijg jij de mogelijkheid om woningen te verhuren aan arbeidsmigranten (lees hier meer). Het maakt daarbij niet uit of er rechtstreeks aan een arbeidsmigrant of aan een bemiddelingsbureau wordt verhuurd. Bij het financieren van panden voor arbeidsmigranten is vertrouwen, professionaliteit en transparantie heel belangrijk. Zorg er dus voor dat je plannen goed zijn uitgedacht en besproken met je adviseur. Neem direct contact op met een adviseur uit ons netwerk om te kijken naar de mogelijkheden en voorwaarden.