Heb jij overwaarde?

Om je hypotheek te verhogen is de eerste vraag die gesteld wordt: heb je overwaarde? Heb jij enkele jaren geleden een of meerdere panden gekocht en meegelift terwijl de marktwaarde steeg? Dan is de kans groot dat je overwaarde hebt. Misschien wordt het daarom eens tijd om een taxateur in te schakelen en een nieuwe totaal opgave te laten maken. Deze overwaarde kan erg nuttig zijn om bijvoorbeeld weer te investeren in een andere locatie. Het rekensommetje of je overwaarde hebt is gemakkelijk:

Marktwaarde WOZ waarde van meest recente taxatie rapport minus het openstaande hypotheekbedrag = Overwaarde 

Waarom je hypotheek verhogen?

In eerste instantie is de financiering van een beleggingspand vaak max 80% (SolidBriQ heeft tot 85% max). Maar er kunnen meerdere redenen zijn om je hypotheek te verhogen. Er staan vele projecten klaar om te worden opgestart waar rendement op gemaakt kan worden. Maar dat niet alleen, een hypotheekverhoging geeft financiële ruimte. Wat jij met deze extra financiële middelen doet, is aan jou. Zorg ervoor dat je dit verstandig investeert in rendementvolle projecten. Zo kun je dus overwaarde van het ene pand inzetten voor de aankoop van een ander pand.

Wist je dat?

Je bij SolidBriQ de overwaarde al wel kunt opnemen, ook al heb je het nog niet nodig? Gebruik het wanneer je het nodig hebt, zo bespaar je kosten en tijd!

Neem contact op

De reguliere manier van hypotheekverhoging

Er zijn in principe twee manieren om een hypotheek te verhogen. Onderhands verhogen is daar een van. Bij een onderhandse hypotheekverhoging is het bedrag bij aankoop al hoger ingeschreven in de akte bij de notaris. Door bij de notaris hoger in te schrijven, kun je nu de hypotheek verhogen tot de limiet die in de hypotheekakte staat. Het scheelt in de portemonnee, want de notariskosten zijn in dit geval eenmalig.

Verhoog je lening met SolidBriQ

En dat gaat anders dan je van een vastgoedfinancierder zou verwachten! Terwijl je bij andere geldverstrekkers de hypotheek oversluit, verhoog je bij SolidBriQ gemakkelijk een lening. Dat betekent: geen extra kosten, maar we rekenen eenmalig 350 euro administratiekosten. Sommige hypotheekverstrekkers rekenen een boete, exit fee of je raakt de oude (goedkopere) rente kwijt.  

Onder de bestaande hypothecaire inschrijving kan een opname worden gedaan. Dit is mogelijk wanneer er tussentijds aflossingen hebben plaatsgevonden en/of wanneer er mogelijkheden zijn om binnen de hogere hypothecaire inschrijving de hypotheek te verhogen.

Aanvullende voorwaarden

●      De verhoging wordt geadministreerd in 1 of meer nieuwe leningdelen.

●      Wanneer wij de aanvragen van jou ontvangen wordt deze beoordeeld zoals een nieuwe hypotheek. Dit betekent dat wij de acceptatierichtlijnen van dat moment aanhouden.

●      We verwachten een nieuw aangeleverd taxatierapport of kijken of het huidige rapport nog voldoet. Dit hangt af van de ontwikkelingen in de markt.

●      We willen weten of er sprake is van een lopende huurovereenkomst op het moment dat de verhoging wordt aangevraagd.

●      De totale verstrekking na opname onder verhoogde inschrijving mag niet meer dan 80% LTV* bedragen. Echter, een verzoek waarbij tot 85% LTV onder de       verhoogde inschrijving wordt opgenomen kan worden voorgelegd.

*LTV, ‘loan to value’ is de verhouding tussen de waarde van de woning en de waarde van de lening.

Je voldoet aan de eisen, en nu?

SolidBriQ maakt het zo makkelijk mogelijk. Is een verhoging het voordeligst voor jou? Dan kun je dit van ons verwachten:

  • BriQ 1 – Het eerste gesprek met jouw adviseur, waarbij de documenten voor de aanvraag worden aangeleverd en doorgenomen. Als uit het adviesgesprek blijkt dat een verhoging de beste optie voor meer financiële ruimte is, worden de mogelijkheden besproken. Indien akkoord gaan we door naar stap 2. 
  • BriQ 2 – U krijgt de hypotheekofferte van ons. In deze offerte zijn de totale kosten opgenomen, rentes uitgerekend en heb je een duidelijk overzicht van wat je kunt verwachten.
  • BriQ 3 – Akkoord gaan we altijd samen. Wanneer dit het geval is wordt het contract getekend. Zowel bij SolidBriQ als bij de notaris.
  • BriQ 4 – Het bedrag wordt naar een derdenrekening overgemaakt en vervolgens naar jou verzonden.
  • BriQ 5 – Aan de slag met jouw project! Of laat je het opnemen? Het kan maar alvast klaar staan.

Kies voor zekerheid en flexibiliteit met SolidBriQ

Wat je plan ook is, bij SolidBriQ bouw je aan een solide toekomst met individuele bouwstenen die je flexibel kunt inzetten. Samen leggen wij de basis voor een rendementvolle toekomst, wat je situatie of plan ook is. Wil je eens sparren hierover? Dan staat de koffie klaar bij SolidBriQ! Kom langs op ons kantoor of bel ons eerst voor een afspraak. De contactgegevens vind je hier. Ga zo’n proces goed voorbereid in en laat jezelf adviseren!