Het rente dilemma

Een veel gestelde vraag van vastgoedbeleggers is: “Welke rentevaste periode kan ik het beste kiezen?”. Een lastige vraag met een nog lastiger antwoord. Zet je de rente voor drie jaar vast en hoop je dat de rente over 3 jaar lager staat dan vandaag? Of, kies je voor de zekerheid van een langere rentevaste periode, bijvoorbeeld 5 jaar.

Kies je voor een kortere rentevaste periode van bijvoorbeeld 3 jaar? Dan kun je profiteren van een lagere rente wanneer de rente daadwerkelijk is gedaald. Meer let wel op: Je meent het risico op de koop toe dat je meer rente gaat betalen wanneer de rente juist is gestegen.

Kies je daarentegen voor een langere rentevaste periode van bijvoorbeeld 5 jaar, dan loop je – in vergelijking met een kortere rentevaste periode – minder risico op hogere lasten als gevolg van een rentestijging. Maar mocht de rente juist dalen, dan profiteer je niet mee van de gedaalde rente.

Maar met de Solid-BreaQ rente biedt SolidBriQ de oplossing op dit lastige vraagstuk! In plaats van een standaard rentevaste periode van 3 of 5 jaar, kun je nu ook kiezen voor een Solid-BreaQ rente. Hieronder leggen we uit hoe de Solid-BreaQ rente werkt en wat de voordelen zijn.  

Solid-BreaQ rente: de oplossing voor het rente dilemma

Met de Solid-BreaQ rente wordt je rente gedurende 5 jaar vastgezet. Je hebt dus 5 jaar lang de zekerheid van dit rentetarief. Maar hier komt het bijzondere gedeelte: in tegenstelling tot een standaard 5-jaar vaste rente, heb je bij de Solid-BreaQ rente wél de mogelijkheid om tussentijds een nieuwe rentevaste periode  te kiezen. En dus de mogelijkheid om te profiteren van een lagere rente mocht die zijn gedaald.

De mogelijkheid om tussentijds over te stappen naar een nieuwe rentevaste periode, kan in de laatste 2 jaar van de 5-jaar rentevaste periode. En die keuze kun je maken op elk gewenst moment binnen die laatste 2 jaar, zodat je het perfecte moment kunt kiezen om over te stappen.

Kortom, de innovatieve Solid-BreaQ rente biedt het beste van 2 werelden:

 • zekerheid van je rente gedurende 5 jaar
 • flexibiliteit om te switchen na 3 jaar

Een rekenvoorbeeld

Het voordeel van de 3+2 jaar rente kan het beste worden uitgelegd aan de hand van een 2-tal voorbeelden met een hypotheekbedrag van € 200.000:

1. De rente is na 3 jaar met 1,00% gestegen

  Met de Solid-BreaQ rente gebeurt er niets. Je hebt immers 5 jaar rentezekerheid. Had je echter voor een 3 jaar vaste rente gekozen, dan zul je jaarlijks 1% extra gaan betalen. Gedurende 2 jaar is dat dus in totaal 2%. Dat betekent dat de keuze voor een Solid-BreaQ rente € 4.000 goedkoper zou zijn geweest.

  2. De rente is na 3 jaar met 2,00% gedaald

  Als je voor een 5-jaar vaste rente had gekozen, dan kun je niet profiteren van die lagere rente. Je blijft hetzelfde rentepercentage betalen. Maar met de Solid-BreaQ rente kun je op dat moment juist een nieuwe rentevaste periode kiezen waarbij de rente 2% lager ligt. Gedurende de laatste 2 jaar betaal je dus maar liefst 4% minder; een besparing van € 8.000 in vergelijking met een 5 jaar vaste rente.

  Verbeter je rendement met de Solid-BreaQ rente

  Tot slot is de Solid-BreaQ rente ook nog eens extra aantrekkelijk geprijsd: lager dan de 3-jaar vaste rente en slechts een fractie hoger dan de 5-jaar vast rente. Kortom, de Solid-BreaQ rente zorgt voor een beter rendement op je vastgoedportefeuille en biedt de perfecte balans tussen zekerheid en flexibiliteit.  

  Heb je vragen of wil je meer informatie over de Solid-BreaQ rente? Neem dan contact op met SolidBriQ via ons contactformulier!