Recente rapporten, zoals die van het Financieele Dagblad van 15 november 2023, wijzen erop dat de strijd tegen inflatie mogelijk ten einde loopt. In zowel de Verenigde Staten als de eurozone daalt de inflatie sneller dan verwacht. De verwachting is dat de beleidsrente van zowel de Federal Reserve als de Europese Centrale Bank niet meer zal worden verhoogd.

Verschillende perspectieven: Morgan Stanley en Goldman Sachs

We zien iets opvallends tussen de zakenbanken, en dan met name tussen Morgan Stanley en Goldman Sachs. Morgan Stanley, met een voorzichtiger blik op de economische groei, voorspelt een vroege daling van de inflatie onder de doelstelling van 2%. Deze bank verwacht zelfs dat de Federal Reserve al in juni 2024 de eerste van meerdere renteverlagingen zal doorvoeren. Aan de andere kant is Goldman Sachs iets behoudender en voorspelt een later tijdstip voor de eerste renteverlaging, met een minder uitgesproken daling van de inflatie.

Ook in de eurozone lopen de verwachtingen uiteen tussen Morgan Stanley en Goldman Sachs. Terwijl Morgan Stanley voorzichtig is over de economische groei, is Goldman Sachs optimistischer. Deze bank verwacht zelfs een aanzienlijke groei in 2024 en 2025, wat een positief effect zou hebben op het reële besteedbare inkomen en de inflatie.

Deze verschillen in groeiverwachtingen leiden tot verschillende voorspellingen voor inflatie en het beleid van de Europese Centrale Bank. Ook hier zijn er verschillen in wanneer renteverlagingen kunnen plaatsvinden en hoe hoog de rente tegen het einde van 2025 zal zijn.

Waarom 3+2 Rentevast?

Nu we deze verschillende perspectieven hebben bekeken, rijst de vraag: waarom is de 3+2 rentevaste periode, ook wel bekend als de Solid-BreaQ rente, een slimme keuze in dit complexe economische landschap? De 3+2 rente biedt klanten de mogelijkheid om te profiteren van mogelijke renteverlagingen zonder vast te zitten aan een langere periode. In tijden van economische onzekerheid is flexibiliteit essentieel.

Gebaseerd op de inzichten van gerenommeerde bronnen, lijkt de 3+2 rente goed aan te sluiten op de verwachte daling van de rente in de komende jaren. Dit biedt klanten de kans om tussentijds te profiteren van gunstige tarieven. Met de 3+2 rente kun je al na 3 jaar profiteren van een mogelijk gedaalde rente.

En wat nu als de rente niet volgens verwachting gaat dalen? Dan heb je met de 3+2 rente gewoon 5 jaar lang zekerheid van de rente. Dat terwijl de 3+2 rente veel voordeliger is dan een 3 jaar vaste rente en maar een fractie duurder dan de 5 jaar vaste rente.

Bij SolidBriQ stellen we het klantbelang centraal. En hebben we transparantie hoog in ons vaandel staan. De 3+2 Solid-BreaQ rente is daar een mooi voorbeeld van. In de meeste gevallen dient een 3 of 5 jaar vaste rente niet het klantbelang. Iets dat onze 3+2 Solid-BreaQ rente wel doet.

Tot slot

In een wereld waar financiële beslissingen cruciaal zijn, is het van belang om vooruit te kijken en flexibel te zijn. De 3+2 rentevaste periode is in de huidige tijd en markt, in de meeste gevallen, de beste keuze. Bij SolidBriQ geloven we in het bieden van advies dat niet alleen op het heden is gericht, maar ook anticipeert op toekomstige ontwikkelingen. Kies voor de Solid-BreaQ rente en zet een slimme stap richting een financieel gezonde toekomst.