Voor wie geschikt?

Het aankopen van een combi pand is voor iedereen geschikt. Of dit nu privé wordt gedaan of vanuit een bedrijf. Wanneer jij wil starten met vastgoedbelegging of hier al ervaring in hebt; combinatiepanden staan overal te wachten om rendement op te leveren. Daarnaast lopen de mogelijkheden erg uiteen. Denk aan winkels, kantoren of instanties die je kunt combineren met woningen om te verhuren, voor korte of lange termijn? De keuze ligt bij jou! Heb je al een of meerdere leningen lopen bij SolidBriQ en zit je nu te denken aan een combinatiepand Houd dan zeker onze loyaliteitskorting in gedachten. Een korting speciaal voor klanten waar we trots op zijn!

Een vastgoedhypotheek voor een combinatiepand bij SolidBriQ

Hieronder vind je onze voorwaarden om direct te starten met het financieren van een gecombineerd pand. Deze voorwaarden gelden voor heel Nederland!

  • Het residentiële deel dient minimaal 55% van de totale marktwaarde te vertegenwoordigen
  • Wanneer het residentiële deel minimaal 75% van de marktwaarde vertegenwoordigt, wordt de lening tegen dezelfde voorwaarden verstrekt als een lening die geldt voor panden met een volledige woonbestemming
  • Wanneer het residentiële deel minder dan 75% (maar tenminste 55%) van de marktwaarde vertegenwoordigt, dan wordt voor de LTV-berekening de marktwaarde van het commerciële deel beperkt meegenomen tot maximaal ½ van het de marktwaarde van het residentiële deel.
  • De huurinkomsten voor 1/3 deel meegenomen in de ICR/DSCR berekening.

Wist je dat?

SolidBriQ ook transformatie panden financiert? Heb jij een pand op het oog dat je wil omzetten? Meer weten?

Lees verder

Om je een idee te geven..

We geven je enkele voorbeelden om een idee te geven hoe zo’n berekening er uit kan zien. Hoe kunnen de percentages verdeeld zijn en wat is het maximale bedrag dat geleend kan worden?

Rekenvoorbeeld 1. Combipand Regulier

Totale marktwaarde van een combinatiepand is €1.000, waarbij appartementen €600 en een winkel €400 waard zijn. Het residentiële deel vertegenwoordigt 60%, waardoor op het commerciële deel maximaal €300 van de marktwaarde wordt toegestaan (1/2*600= 300).

Hierdoor bedraagt het deel van de marktwaarde dat voor de LTV-berekening wordt gebruikt €900 (600+300= 900). Indien de maximale LTV 80% is, dan bedraagt de maximale lening 900×80% = €720. Dit komt neer op 720/1000 = 72% op basis van de totale marktwaarde.

Rekenvoorbeeld 2. Combipand Light

Totale marktwaarde van een combinatiepand is €1.000, waarbij appartementen €750 waard zijn en een winkel €250. Het residentieel deel vertegenwoordigt 75%, waardoor maximale LTV-berekening is toegestaan. Indien de maximale LTV 80% is, dan bedraagt de maximale lening €800, zijnde 80% van de marktwaarde.

Een multi-use pand met een UniQ hypotheek plan

Het aankopen van een combi pand is voor iedereen geschikt. Of dit nu privé wordt gedaan of vanuit een bedrijf. Wanneer jij wil starten met vastgoedbelegging of hier al ervaring in hebt; combinatiepanden staan overal te wachten om rendement op te leveren. Daarnaast lopen de mogelijkheden erg uiteen. Denk aan winkels, kantoren of instanties die je kunt combineren met woningen om te verhuren, voor korte of lange termijn? De keuze ligt bij jou! Heb je al een of meerdere leningen lopen bij SolidBriQ en zit je nu te denken aan een combinatiepand Houd dan zeker onze loyaliteitskorting in gedachten. Een korting speciaal voor klanten waar we trots op zijn!

Eén bestemmingsplan met meerdere doelen

Een combinatiepand bestaat meestal uit een winkel of kantoorpand op de begane grond met daarboven woningen. Een gecombineerd pand is het pas als dit in het bestemmingsplan ook wordt opgenomen. Dit is gemeentelijk geregeld en vergt dus de nodige aanpassingen, mocht het in het huidige bestemmingsplan nog niet zijn opgenomen als een combinatiepand. Houd daar dus rekening mee want het kan per gemeente verschillen hoe zij bepaalde bestemmingsplannen verwerken. 

Ga jij starten met een gecombineerd pand?

Dan raden we je aan om de financiële mogelijkheden met onze financiële adviseurs die aangesloten zijn bij SolidBriQ te bespreken. Bij ons weet je duidelijk en snel waar je aan toe bent. Helderheid en snelheid is essentieel in zo’n proces en dus maken wij het zo makkelijk mogelijk voor je. Aarzel niet en bel ons voor een adviesgesprek. Neem gerust contact met Joep Bertens of Thari van Riel, zij helpen je graag verder!