Voor wie geschikt?

Het aankopen van een combi pand is voor iedereen geschikt. Of dit nu privé wordt gedaan of vanuit een bedrijf. Wanneer jij wil starten met vastgoedbelegging of hier al ervaring in hebt; combinatiepanden staan overal te wachten om rendement op te leveren. Daarnaast lopen de mogelijkheden erg uiteen. Denk aan winkels, kantoren of instanties die je kunt combineren met woningen om te verhuren, voor korte of lange termijn? De keuze ligt bij jou! Heb je al een of meerdere leningen lopen bij SolidBriQ en zit je nu te denken aan een combinatiepand? Wellicht kom je dan in aanmerking voor een maatwerk korting.

Een vastgoedhypotheek voor een combinatiepand bij SolidBriQ

Hieronder vind je onze voorwaarden om een combinatiepand te financieren onder de voorwaarden van residentieel vastgoed. Deze voorwaarden gelden voor heel Nederland!

  • Wanneer het residentiële deel minder dan ⅔ deel van de totale marktwaarde vertegenwoordigt, dan wordt voor de LTV-berekening de marktwaarde van het commerciële deel beperkt meegenomen tot maximaal ½ van het de marktwaarde van het residentiële deel.
  • Wanneer de commerciële huurinkomsten meer dan ⅓ deel van de totale huur bedragen, wordt de commerciële huur beperkt meegenomen in de ICR/DSCR berekening: tot ½ van de residentiele huur of ⅓ van de commerciële huur.

Is de verstrekking te laag door bovenstaande voorwaarden? Dan bieden de voorwaarden van onze commercieel vastgoed hypotheek wellicht meer mogelijkheden. Daar wordt geen rekening gehouden met de verhouding tussen commercieel en residentieel.

Wist je dat?

SolidBriQ ook transformatie panden financiert? Heb jij een pand op het oog dat je wil omzetten? Meer weten?

Lees verder

Om je een idee te geven..

We geven je enkele voorbeelden om een idee te geven hoe zo’n berekening er uit kan zien. Hoe kunnen de percentages verdeeld zijn en wat is het maximale bedrag dat geleend kan worden?

Rekenvoorbeeld 1. Combipand Regulier

Totale marktwaarde van een combinatiepand is €1.000, waarbij appartementen €600 en een winkel €400 waard zijn. Het residentiële deel vertegenwoordigt 60%, waardoor op het commerciële deel maximaal €300 van de marktwaarde wordt toegestaan (1/2*600= 300).

Hierdoor bedraagt het deel van de marktwaarde dat voor de LTV-berekening wordt gebruikt €900 (600+300= 900). Indien de maximale LTV 80% is, dan bedraagt de maximale lening 900×80% = €720. Dit komt neer op 720/1000 = 72% op basis van de totale marktwaarde.

Rekenvoorbeeld 2. Combipand Light

Totale marktwaarde van een combinatiepand is €1.000, waarbij appartementen €750 waard zijn en een winkel €250. Het residentieel deel vertegenwoordigt 75%, waardoor maximale LTV-berekening is toegestaan. Indien de maximale LTV 80% is, dan bedraagt de maximale lening €800, zijnde 80% van de marktwaarde.

Een multi-use pand met een UniQ hypotheek plan

Het aankopen van een combi pand is voor iedereen geschikt. Of dit nu privé wordt gedaan of vanuit een bedrijf. Wanneer jij wil starten met vastgoedbelegging of hier al ervaring in hebt; combinatiepanden staan overal te wachten om rendement op te leveren. Daarnaast lopen de mogelijkheden erg uiteen. Denk aan winkels, kantoren of instanties die je kunt combineren met woningen om te verhuren, voor korte of lange termijn? De keuze ligt bij jou!

Eén bestemmingsplan met meerdere doelen

Een combinatiepand bestaat meestal uit een winkel of kantoorpand op de begane grond met daarboven woningen. Een gecombineerd pand is het pas als dit in het bestemmingsplan ook wordt opgenomen. Dit is gemeentelijk geregeld en vergt dus de nodige aanpassingen, mocht het in het huidige bestemmingsplan nog niet zijn opgenomen als een combinatiepand. Houd daar dus rekening mee want het kan per gemeente verschillen hoe zij bepaalde bestemmingsplannen verwerken. 

Ga jij starten met een gecombineerd pand?

Dan raden we je aan om de financiële mogelijkheden met onze financiële adviseurs die aangesloten zijn bij SolidBriQ te bespreken. Bij ons weet je duidelijk en snel waar je aan toe bent. Helderheid en snelheid is essentieel in zo’n proces en dus maken wij het zo makkelijk mogelijk voor je. Aarzel niet en bel ons voor een adviesgesprek. Neem gerust contact met Joep Bertens of Thari van Riel, zij helpen je graag verder!