Hoe werkt het?

SolidBriQ is met deze eigenschap uniek in de vastgoedmarkt. Ook in 2023 gaan wij door met de regeling dat je een bestaande hypotheek kunt meenemen of doorgeven. Zo krijg je de mogelijkheid om voordelige rente die je momenteel hebt te behouden en over te dragen naar een nieuwe woning. Een nieuwe hypotheek afsluiten is op dit moment naar alle waarschijnlijkheid duurder dan een bestaande hypotheek gemakkelijk verhuizen naar een nieuw object. Hoezo flexibel! Door de meeneem- en doorgeefregeling te combineren, biedt SolidBriQ een flexibele hypotheek die kan meebewegen met de markt.  Zo kun je optimaal gebruik maken van de rente en blijven profiteren van de gunstige voorwaarden van je hypotheek, terwijl je toch de vrijheid hebt om van pand te wisselen.


Even wat voordelen op een rijtje:

Er zijn vele redenen te bedenken om je hypotheek mee te nemen of door te geven. Enkele redenen zijn:

– Behoud van gunstige voorwaarden
– Geen reden om te veranderen van hypotheek
– Je huidige hypotheekrente is lager dan de huidige rentestand
– Geen nieuwe hypotheek = geen nieuwe afsluitkosten
– Geen nieuwe hypotheek = geen exitfee

    Wat is het verschil?

    De meeneem- en doorgeefregeling van SolidBriQ is een unieke combinatie van twee hypotheekregelingen: Met de meeneemregeling kun je een bestaande hypotheek behouden en meenemen naar een nieuw aan te kopen pand, object of project, zonder dat je een exitfee hoeft te betalen. Hierdoor behoud je de gunstige voorwaarden en profiteer je van de rente die je al hebt.

    Met de doorgeefregeling kun je de rente die je momenteel hebt, doorgeven aan een nieuwe hypotheek. Als de rente momenteel hoog is, kun je hier slim gebruik van maken door je huidige lage rente door te geven aan een nieuwe hypotheek.

    Geen kleine lettertjes

    Bij SolidBriQ kom je geen kleine lettertjes tegen, maar wel gewoon heldere voorwaarden. Weten wat de voorwaarden zijn voor de meeneem en doorgeefregeling? Lees ze in onze acceptatiegids of neem contact met ons op.